Op 12 december 2018 hebben wij na twee jaar uit het Alphense straatbeeld te zijn geweest in opdracht van de gemeente het beeld “Moeder met Kind” (1978) van kunstenaar Theo van der Nahmer (1917-1989) met RVS ankers herplaatst op zwart natuursteen. Voordat het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn op de schop ging, stond het kunstwerk op de toenmalige brug naar de Van Mandersloostraat . 

Het beeld is oorspronkelijk aan de gemeente geschonken door één van de bekendste Alphenaren, Jan Zeeman, om de ingebruikname van de winkel van Zeeman aan de Van Mandersloostraat te vieren. De gedachte die de heer Zeeman met het beeld wilde uitdrukken was het schenken van leven.

Wij hadden het beeld twee jaar geleden voor de gemeente opgeslagen, omdat het een nieuwe plek zou krijgen, maar dit heeft dus wel even geduurd. Het bronzen beeld is vrijdag 14 december door wethouder Leo Maat en de heer Jan Zeeman weer onthuld langs de Oude Rijn, nu op de trappen van de hoek van de Aarkade en de Anne Frankkade. Ze staat met haar gezicht naar de passanten op de kade.

Op de foto ziet u links Jan Zeeman en rechts Henny Rietveld.

Projectfoto's