Dit project omvat het realiseren van een nieuw oostelijk gedeelte van de Thorbeckestraat, inclusief de aanleg van een rotonde op de plek van de huidige kruising met de Lijsterlaan, het bestraten van de Koolmeesstraat en de Wielewaalstraat, e.e.a. met bijkomende werkzaamheden. In bovenstaand figuur is het projectgebied in rood omkaderd. De nieuwe Thorbeckestraat wordt een belangrijke doorgaande verbindingsweg tussen het centrum van de stad (lage zijde) en de Oranje Nassausingel. Als het project gerealiseerd is hoeft men niet meer helemaal via de Lijsterlaan en de Willem de Zwijgerlaan te gaan.

Het project zal in 6 fases worden uitgevoerd. U kunt hier faseringstekening #1 bekijken en hier faseringstekening #2. Ook kunt u hier de voorlopige planning van het project bekijken.

04-02-2019 :

Vandaag zijn we gestart met fase 1 van het project, het gedeelte van de Koolmeesstraat parallel aan de Oranje Nassausingel.

15-02-2019 :

Vandaag is onze nieuwe Brouwer Nijkerk schaft- en vergaderunit type RD 610 PA afgeleverd. Deze splinternieuwe unit die voor de duur van dit project in ons depot ter hoogte van de kruising Thorbeckstraat/Lijsterlaan zal staan wordt binnenkort nog voorzien van ons bedrijfslogo.

26-02-2019 :

Fase 1 schiet al lekker op, we zitten goed op schema conform planning. Daarom zullen wij eind deze week al een begin maken met de werkzaamheden in fase 2, dus de hoek om richting het centrum, Koolmeesstraat "Noord", het gedeelte dat haaks op de Oranje Nassausingel staat. 

08-04-2019 :

Fase 3 (Koolmeesstraat-West/Lijsterlaan-Zuid) en Fase 4 (Thorbeckestraat-Oost) worden gecombineerd uitgevoerd. In de Thorbeckestraat-Oost wordt er een PP riolering met een diameter van 800 mm aangelegd en wordt het VW en RW rioolstelsel bij de oversteek van de Lijsterlaan vervangen.

27-05-2019 :

Afgelopen week zijn we begonnen met het realiseren van een geheel nieuwe rotonde op de kruising van de Thorbeckestraat met de Lijsterlaan. Daarbij worden de betonbanden niet los geleverd en aangebracht, maar direct in het werk gestort. Bekijk hier een kort filmpje hoe dat in zijn werk gaat. Tevens kunt u hier een schitterende panoramafoto in hoge resolutie bekijken die een mooi overzicht geeft van het werkgebied bij de nieuwe rotonde.

24-06-2019 :

Afgelopen week is het asfalt aangebracht in de nieuwe Thorbeckestraat. Dit was nodig omdat m.i.v. vandaag de Lijsterlaan tussen de Raafstraat en de Thorbeckestraat volledig afgesloten zal zijn tot het begin van de bouwvak (maandag 29 juli). De doorgaande route voor gemotoriseerd verkeer richting het centrum zal daarom vanaf heden via de Oranje Nassausingel door de nieuwe Thorbeckestraat worden geleid. Voor het complete overzicht van de afzettingen en omleidingen kunt ook het artikel bekijken dat de gemeente in het Alphens Nieuwsblad van 19-06-2019 heeft geplaatst. Tevens kunt u hierhier en hier nog een paar nieuwe panoramafoto's in hoge resolutie bekijken met een mooi uitzicht op het werkgebied bij de nieuwe rotonde.

24-07-2019 :

De komende drie weken zijn wij gesloten i.v.m. de zomervakantie ("bouwvak"). Op maandag 19 augustus worden de werkzaamheden hervat.

18-09-2019 :

Op maandag 23 september wordt de asfalt-deklaag op de Thorbeckestraat aangebracht. Het werk gebeurt in 2 fases.

De 1e fase start om 07:00 uur 's ochtends.

Dan wordt het gedeelte tussen de Oranje Nassausingel en de rotonde Thorbeckestraat/Lijsterlaan/Bloemhofstraat geasfalteerd. Dit gedeelte is dan geheel afgesloten. Tijdens deze 1e fase is het centrum bereikbaar via de Lijsterlaan. De Lijsterlaan en de Bloemhofstraat blijven tijdens deze 1e fase bereikbaar.

De 2e fase start om 20:00 uur 's avonds.

Tijdens de 2e fase wordt ook de rotonde afgesloten. Deze fase wordt uitgevoerd in de avond/nacht van maandag 23/9 op dinsdag 24/9. Dinsdagochtend om 07:00 uur zijn de wegen weer bereikbaar voor al het verkeer. Tijdens de 2e fase is het centrum bereikbaar via de Hooftstraat en de Van Boetzelaerstraat. Het verkeer wordt begeleidt door verkeersregelaars. Tevens zijn er ook (voor)aankondigingsborden geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over dit project kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0172 - 490 885, of u kunt een e-mail sturen naar info@hennyrietveld.nl