Dit project heeft als hoofddoel het vervangen van de aanwezige bestrating, kantopsluitingen, kolken en kolkaansluitingen, groenvoorzieningen en straatmeubilair. Het hoofdriool hoeft op dit moment nog niet vervangen te worden. Het werk zal in 4 fases worden uitgevoerd.

Planning & Fasering :

Klik hier om de conceptplanning na de bouwvak (vanaf week 34-2016) te bekijken.

Communicatielijnen :

Klik hier om de verschillende communicatielijnen te bekijken.

Voortgang van het project :

24-10-2016 : Het project is gereed !
 
26-09-2016 : Inmiddels zijn de werkzaamheden in het andere gedeelte van de Kon. Julianastraat ook al behoorlijk gevorderd. Zoals het er nu naar uitziet zal de voltooiing van het gehele project in week 41 zijn.
 
05-09-2016 : Aanvang werkzaamheden Kon. Julianastraat. M.i.v. vandaag is vanwege deze werkzaamheden de Kon. Julianastraat vanaf de kruising met de Dr. Albert Schweizerlaan tot aan de ingang van het parkeerterrein van het winkelcentrum afgesloten voor alle verkeer. De toegang tot het parkeerterrein blijft gedurende de werkzaamheden wel toegankelijk vanaf de zijde Pr. Beatrixstraat.
 
18-07-2016 : Officieel is deze week de laatste week voordat onze bouwvak zomervakantie begint. De bouwvak duurt voor ons vier weken, dus op maandag 22 augustus 2016 zullen wij onze werkzaamheden weer hervatten. Het kan zijn, vanwege eerder gemaakte afspraken met de gemeente, dat u begin volgende week nog enkele mensen aan het werk zult zien, maar dit is nog niet zeker. Wij wensen u in ieder geval een hele fijne vakantie toe !
 
04-07-2016 : De werkzaamheden in Fase 3 verlopen voorspoedig. Sinds vanmorgen zijn wij ook begonnen in de Handelstraat. Daarom is deze straat momenteel afgesloten voor alle verkeer.
 
22-06-2016 : Aan het eind van deze week worden de werkzaamheden in Fase 2 afgerond. Begin volgende week (week 26)  wordt het gebied van Fase 2 weer opengesteld voor alle verkeer en beginnen wij met Fase 3. Met de werkzaamheden op het Prins Willem Alexanderplein zelf zijn we nu ongeveer halverwege.
 
30-05-2016 : Zoals u waarschijnlijk al heeft gemerkt duren de werkzaamheden in Fase 1 een stuk langer dan vooraf verwacht. Dit komt hoofdzakelijk door de vooraf onbekende aanwezigheid van een dikke laag asfalt onder de wegfundering (soms wel 3 lagen dik) maar ook door niet in het bestek vermelde obstakels bij de aanwezige riolering. Op dit moment kunnen we nog niet precies zeggen hoeveel stagnatie er door deze omstandigheden is ontstaan. Wij houden u op de hoogte !
 
04-05-2016 : Afgelopen maandag zijn wij gestart met de opbreekwerkzaamheden in Fase 1 (Dr. Albert Schweizerlaan noord). Tijdens het opbreken was er vrijwel meteen al een onaangename verrassing. Onder het zand waarop de bestrating was aangebracht bevindt zich een dikke laag asfalt die totaal niet in het bestek wordt beschreven (zie projectfoto #2). Ook bij de gemeente Alphen aan den Rijn was de aanwezigheid van een oude geasfalteerde weg onbekend. Het verwijderen en afvoeren van deze oude asfalt-laag zal dus extra werk en tijd gaan kosten. Uiteraard zullen wij proberen het uitlopen van de planning door deze extra werkzaamheden zo beperkt mogelijk te houden.