Henny Rietveld Bestratingen B.V. is in 1992 opgericht als eenmansbedrijf door de gelijknamige Henny Rietveld.  Henny Rietveld Bestratingen B.V. staat inmiddels al jaren bekend als volwaardige onderneming met een gezonde groep werknemers die allen VCA  gecertificeerd zijn. Wij houden ons voornamelijk in de provincie Zuid-Holland bezig met alle vormen van bestrating en riolering, in nieuwe aanleg, reconstructie en onderhoud, zowel handmatig als machinaal. Ook is Henny Rietveld Bestratingen B.V. gespecialiseerd in het inrichten en onderhouden van schoolpleinen en het inspecteren van speelplaatsen.
Daarnaast beschikken we over onze eigen rioolservice voor o.a. onderhoud en reparatie, maar uiteraard verhelpen wij ook problemen zoals verstoppingen.

VCA** certificering

Sinds december 2009 is Henny Rietveld Bestratingen B.V. een VCA** (VCA “2-ster”) gecertificeerd bedrijf voor het toepassingsgebied aanneming en uitvoering in de grond- weg- en waterbouwsector en het aanleggen en onderhouden van kinderspeelplaatsen. Wij hebben hiervoor gekozen omdat wij veelal als hoofdaannemer werken. Dit betekent voor u als klant dat u er van uit kunt gaan dat wij volgens de strengste veiligheidsnormen werken.

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Het is een veelzijdig en compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief en structureel kunnen worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM beheerssysteem.

ISO 9001 certificering

Sinds 2006 mogen wij ons een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf noemen voor het toepassingsgebied aanneming en uitvoering in de grond- weg- en waterbouw sector en het aanleggen en onderhouden van kinderspeelplaatsen. Dit betekent voor u als klant dat u er van uit kunt gaan dat wij volgens de strengste normen werken.

Wat houdt ISO 9001 certificering in?

De ISO 9001 norm stelt een aantal eisen aan het kwaliteitssysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat. Zo moet bijvoorbeeld het kwaliteitsbeleid worden vastgelegd en gecommuniceerd worden naar alle medewerkers. De organisatie moet zorgen voor klanttevredenheid door te voldoen aan de eisen van de klanten en aan de van toepassing zijnde wettelijke voorschriften. Daarnaast moeten de bedrijfsprocessen worden vastgelegd in een kwaliteitshandboek en moet er ten allen tijde volgens deze processen worden gewerkt. Wanneer een externe audit heeft plaatsgevonden kan de organisatie een certificaat ontvangen waaruit blijkt dat zij voldoet aan de eisen die door de norm worden gesteld. Dit is een teken voor de organisatie en haar klanten dat deze op een vooraf gestelde en gestructureerde manier aan kwaliteitsmanagement doet.

Fundeon erkend leerbedrijf

Henny Rietveld Bestratingen B.V. is een Fundeon erkend leerbedrijf. Onder de hoede van meerdere leermeesters kunnen diverse opleidingen worden gevolgd waaronder :

  • Assistent bouw & infra
  • Vakman GWW
  • Allround vakman GWW
  • Opperman bestratingen
  • Straatmaker
  • Machinist grondverzet

Opdrachtgevers

Naast het uitvoeren van projecten in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn voeren wij ook werken uit voor andere opdrachtgevers zoals de provincie Zuid-Holland. Tevens voeren wij ook kleine particuliere werken uit. Ook verzorgen wij de inrichting en het periodieke onderhoud van de schoolpleinen van maar liefst 150 (basis)scholen in de regio Alphen aan den Rijn.

Inrichting en onderhoud van schoolpleinen plus inspectie van speelplaatsen

Naast het inrichten van schoolpleinen met zandbakken, speeltoestellen, straatmeubilair, pleinplakkers, knikkertegels e.d. en het onderhoud van schoolpleinen kunnen wij ook speelplaatsen inspecteren en waar nodig advies geven hoe de aanwezige speeltoestellen aan te passen zodat deze weer voldoen aan de op dit moment geldende Europese normen.